Ελληνικά | English

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολυτονικό σύστημα

Για να διαβάσετε πολυτονικά Ελληνικά

Το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων στην ιστοσελίδα είναι γραμμένο σε πολυτονικά Ελληνικά. Για να μπορέσετε να διαβάσετε το κείμενο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Internet Explorer 5 ή Netscape 4 και να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας πολυτονική γραμματοσειρά.

Αν δεν έχετε πολυτονική γραμματοσειρά τότε θα βλέπετε στην οθόνη σας περίεργους χαρακτήρες. Αν χρησιμοποιείτε windows 9x μπορείτε να ανεβάσετε την πολυτονική γραμματοσειρά Athena Unicode (134 KB). Η γραμματοσειρά θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας, είναι συμπιεσμένη και θα χρειασθείτε το winzip για να την ξεσυμπιέσετε (Αν δεν το διαθέτετε πατήστε εδώ).

Κάντε “κλικ” πάνω στο αρχείο Athena.zip που υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας. Θα ανοίξει το πρόγραμμα winzip. Επιλέξτε Extract και στο παράθυρο Folders/Drives επιλέξτε τον φάκελο fonts στον κατάλογο των windows και πατήστε το πλήκτρο Extract. Τα windows 2000 και windows XP περιέχουν πολυτονικές γραμματοσειρές οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα.

Αν θέλετε να τυπώσετε τις σελίδες.

Αν οι σελίδες τυπώνονται με προβλήματα τότε θα πρέπει να τις τυπώσετε μέσα από άλλο πρόγραμμα που μπορεί να χειριστεί πολυτονικές γραμματοσειρές, όπως το word 97 ή word 2000.

Η διαδικασία είναι απλή. Επιλέγετε όλο το κείμενο (select All, Ctrl-A) και το αντιγράφετε στην μνήμη του υπολογιστή (Copy, Ctrl-C). Ανοίξτε το Word και κάντε επικόλληση (Paste, Ctrl-v). Τώρα θα μπορέσετε να τυπώσετε το κείμενο.

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

Ἐπιθυμεῖτε νὰ ἐνημερώνεσθε μέσῳ ἡλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου γιὰ τὶς δραστηριότητες τοῦ Κέντρου.


ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ 1 & ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, 114 72 ΑΘΗΝΑ / ΤΗΛ. 210.6435980 - 210.6447533 / FΑΧ. 210.6445140 // Copyright © Α.Ψ.Κ. 2011. All rights reserved.